04.09.2007


Bilder av Berre i Bangdalen

Berre slik det er i dag
Bilde til venstre viser gårdsbygningene midt i sett fra Bersjheia. Bersjheia er en del av gården og ligger vest for gårdsbygningene. Den øverste pynten på Bersjheia heter Klokkatotuva og betegner noe om hvor gårdsbygningene en gang i tiden lå. Elva Bogna renner mellom. Gården har dyrkamark på begge sider av elva. Elva er regulert til fordel for kraftverk på motsatt side av Bongsjøene.









Forrige oppsett av gårdbygninger
Bilde til høyre er tatt av gården slik den var satt opp før 1950. Den gang lå bygningene noen meter legger nordover og inn under "Haugen" hvor det i dag er en 50 meter høy TV-mast som fungerer som et gedigent landemerke i lokalsamfundet. Masta betegnes også som en effektiv lynavleder på Berre. Ingen av disse byggene eksisterer i dag. Vissnok skal noen av bærebjelkene i låvebrua være gjenbrukt i den nåværende låvebrua. Tømmeret på våningshuset ble solgt og eksiterte noen å i et vanlig bolighus i Klinga. Stabburet ble revet lenge etter fjøs og hus og kan sees på flyfotoet nedenfor.

Berre etter 1954
Bilde til høyre er flyfoto av Berre etter at gårdsbygningen ble satt opp slik vi ser dem i dag. Rett bak ser du stabburet som sto innimellom de forrige bygningen. Det er såpass ferskt på gården av plenen ikke var bearbeidet da bildet ble tatt.





Ingen kommentarer: